S KOLESOM PO VISOKIH OBRONKIH BLEDA

Bled z okolico omogoča lepe kolesarske avanture. Naša pot vodi z Bleda mimo lokalnih znamenitosti in nudi lepe razglede.

Bled Zasip Podhom Zgornje Laze Spodnje Laze Grabče Krnica Poljšica Bled

Tura je primerna za cestna kolesa in gre samo po asfaltu. Iz centra Bleda se peljemo proti Zasipu, ki znan je po “Prgariji”. V Zasipu se lahko okrepčamo v gostišču Kurej in posladkamo s prgarskimi štruklji. Za gostilno zavijemo levo proti Podhomu. V Podhomu nadaljujemo po strmerm vzponu ali pa levo mimo kapelice v Spodnje Gorje , kjer se priključimo na glavno cesto in se po malo manj strmem klancu pripeljemo do križišča z glavno cesto. Če pridemo iz Gorij zavijemo levo v smeri Kočne , če pa iz Podhoma pazavijemo desno in se spustimo po glavni cesti do mostu čez reko Radovno. Tu nadaljujemo v smeri Kočne do odcepa za Zgornje Laze.

Total distance: 15.44 km
Total climbing: 584 m
Total descent: -586 m

Tu sledi dolg vzpon v Zg. Laze, kjer se nam odpre lep razgled na Karavanke. Malo naprej od krajevne table še stoji okoli 200 let stara tepka. Po kratkem postanku se spustimo do Spodnjih Laz. Sledi spust v Krnico. V Krnici prečkamo nov železo-betonski most (prej lesen most) in se vzpnemo na g!avno cesto proti Pokljuki. Cesto prečkamo pri avtobusni postaji. Za njo zavijemo levo in nadaljujemo proti Poljšici. Od tu pa nazaj na Bled na Kolodvorsko cesto. Tu zavijemo desno proti ŽP ali levo in se spustimo v Malo Zako do jezera.