Izjava o zasebnosti

Obiskovalci spletne strani ob vsakem obisku posredujete tudi določene informacije, ki omogočajo posredno ali neposredno določitev posameznika (osebne podatke), zato vam želimo pojasniti, kako bomo te podatke obdelovali.

Kdo upravlja z vašimi podatki?

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je media.biofit.blog. Kontaktni podatki: boris@biofit.blog

Kontakti pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:

boris@biofit.blog

Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke, na kateri pravni podlagi in kako dolgo jih hranimo?

  • Pri obisku spletne strani: Ko obiščete spletno stran, se na spletnem strežniku, v obliki strežniških datotek, zabeležijo podatki o vašem obisku: datum in čas obiska, podrobnosti o http poizvedbi, številka IP vaše naprave ipd. Tako zbrani podatki se obdelujejo za namen zagotavljanja varnosti omrežja in informacij, t.j zmožnosti omrežja ali informacijskega sistema, da na določeni ravni zaupanja prepreči slučajne dogodke ali nezakonita ali zlonamerna dejanja, ki ogrožajo dostopnost, avtentičnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov. Takšna obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec (točka 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo 90 dni od obiska spletne strani in se ne posredujejo drugim uporabnikom, saj spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi Javnega zavoda Arnes.
  • Pri prijavi na prejemanje elektronske pošte o novi objavi : Ko potrdite prijavo na elektronsko pošto, se posredovani elektronski naslov vnese v platformo za pošiljanje elektronskih sporočil WPO Mail. Za vsakega naročnika bomo beležimo naslednje informacije: elektronski naslov, podatek o odprtju posameznenaročnine in klike na povezavo na novico. Posredovan elektronski naslov bomo uporabljali izključno za namen obveščanja o aktualnih dogodkih. Pravna podlaga za namen pošiljanje elektronskega sporočila je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo do preklica privolitve za prejemanje sporočil. Vsekakor pa lahko kadarkoli prekličete svoje soglasje (na dnu vsakega sporočila boste našli povezavo do odjave).

Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov, če obstajajo

Za namen upravljanja z elektronskim sporočili uporabljamo platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil WP Mail podjetja WP Mail.

Osebnih podatkov ne prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Ali osebne podatke prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo?

Osebnih podatkov ne prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Katere pravice imate uporabniki, na katere se nanašajo osebni podatki?

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahtevo posameznik naslovi na kontaktni naslov boris@biofit.blog, ki se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi

Privolitev za prejemanje elektronskih obvestil lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Privolitev lahko prekličete s klikom na povezavo, ki se nahaja na dnu vsake edicije elektronske novice.

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 9730).

Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo:

Osebni podatki pri obisku spletne strani se upravljalcu prenesejo zaradi narave delovanja spleta.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki:
Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU biofit.blog , media.biofit.blog, myback.biofit.blog

Na spletnem mestu uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so potrebni za pravilno tehnično delovanje spletnega mesta oz. tiste, ki so potrebni, da uporabnik sprejme storitev, ki jo je zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na napravo uporabnika brez privolitve, saj sodijo pod izjemo, kot opredeljeno 225. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2). 

Seznam piškotkov na spletnem mestu:

NID GoogleVarnost, analitika, funkcionalnost, oglaševanje
floaterWordPressTraja 6 mesecev. Piškotek shrani uporabnikov izbiro, naj se več ne prikazuje obvestila za prijavo na elektronski novičnik.
accept-yt-cookiesYouTubeTraja eno leto. Piškotek shrani uporabnikov izbiro, naj prikaže YouTube vsebino.