Klek

Zapeljal sem se v dolino Belega potoka na Planino pod Golico. Vas je izhodišče za mnogo izletov posebno poleti: Rožca, Hruški vrh, Dovška baba, Golica in nudi obilo zanimivih ogledov poleti, kot so Savske jame, cerkev sv. Križa, spomenik vojakom, ki so padli med drugo svetovno vojno, smučišče Španov vrh in kapelica, smučarski dom Črni vrh. Na pokopališču pri cerkvi se nahaja nagrobni spomenik znanega alpinista in fotografa Joža Čopa.

Parkiral pri zadnjih hišah pred mostom. Takoj za zadnjo hišo čez most se začne lepo uhojena špura. V začetku je še kazalo na sonce, proti vrhu pa so ga zakrili visoki oblaki. Ko sem šel prvič z Alešem v megli in vetru sem si zapomnil, da gre pot čez cesto in nato čez plot desno. Glede nato, da je bilo tokrat veliko sledi sem se držal Aleševe poti.
Zadnji sneg je prekril sledi zavojev, tako da je bilo v zgornjem delu vijuganje med smrekami po veselcu. Proti koncu je sledil rodeo po gozdni poti in čez potoka. Na koncu čez travnik pa je bilo dovolj celca za podpis.

Dodaj odgovor